"A Dream Comes True"

In oktober 1994 besluit de dan 24 jarige Nico Sluis om voor "zichzelf" te beginnen.
Geboren tussen vee en vlees en een leerschool van slachterij, ambachtelijke slagerij en industrie doorlopen was Nico Sluis tot de conclusie gekomen dat er behoefte was aan kwaliteitsproducten op de volle en verzadigde vleeswarenmarkt.
Na een uitgebreid marktonderzoek wordt er in januari 1995 bij de Kamer van Koophandel in Gouda een nieuw vleeswarenproductiebedrijf ingeschreven onder de naam: Nico Sluis Vleeswaren B.V.

De productie vond plaats bij een collega die, net als enkele vleeswarengrossiers, de ambitieuze plannen en producten van Nico Sluis Vleeswaren als een welkome en goede aanvulling op zijn eigen assortiment zag.

Na een hectisch halfjaar waarin voornamelijk 's avonds en in het weekend gewerkt kon worden (de gastheer had zelf ruimte en machines nodig) was het bijna onmogelijk op deze wijze door te gaan.

Bij een vleesleverancier was een ruimte beschikbaar die werd verbouwd zodat deze aan de eisen van Nico Sluis en de E.E.G. voldeed.

De groei van Nico Sluis Vleeswaren B.V. leidde er al snel toe dat er ruimtegebruik ontstond. In 1997 werd  besloten om te gaan uitbreiden en een fikse verbouwing zorgde voor een verdrievoudiging van de bestaande ruimte.

In diezelfde periode werd ook een goedkeuring van het HACCP procesbeheersplan verkregen. Echter binnen 2 jaar was de werk- en opslagruimte wederom te klein.

In het voorjaar van 1999 werd er besloten om uit te zien naar een nieuwe locatie. Verschillende opties zijn overwogen; bestaande bouw, nieuwbouw, en een pand in een pand bouwen.

Aangezien de laatste optie het snelst te realiseren was, moest er gezocht worden naar een grote bestaande hal. Deze werd gevonden in Maarssen.

In deze hal, die zou dienen als omhulsel, werd van de riolering af aan, een compleet nieuw modern pand gebouwd. Sinds 6 november 2000 worden hier onze producten geproduceerd.

Medio 2008 is er een start gemaakt voor een grote verbouwing. Deze verbouwing betrof gedeeltelijk een nieuwe aanbouw alsmede een complete verbouwing van de bestaande afdelingen. Door de constante groei was de huidige ruimte te klein geworden.

April 2010 is de opening verricht van de nieuwe en verbouwde ruimtes. Door deze verbouwing is Nico Sluis Vleeswaren klaar voor verdere groei.

Tot op heden blijkt nog steeds dat er wel degelijk ruimte is voor een jonge ambitieuze onderneming met service, kwaliteit en betrouwbaarheid hoog in het vaandel.